Fordelene ved Netti Dynamic System

Tillad ufrivilligebevægelser

Det patenterede Netti Dynamic System tillader brugeren, at bevæge kroppen ved, at lade kørestolen arbejde i synergi med de ufrivillige bevægelser. Det betyder, at brugeren bruger mindre energi på, at ”kæmpe mod kørestolen” og har dermed overskud til andre aktiviteter. For brugere med ufrivillige bevægelser er disse udfald ofte den eneste motoriske måde, hvorpå de kan udtrykke sig. Når bevægelse bliver muligt i kørestolen, åbnes der op for at udtrykke på anden vis.

Mindre ubehag ved spasmer

Ukontrollerede bevægelser og ikke mindst styrken af disse, er optimal styret med et dynamisk system. Brugeren vil have mindre ubehag ved spasmer, da kørestolen tillader og understøtter bevægelsen. Netti´s undersøgelser viser en reduktion i ufrivillige bevægelser, spasmer og uro over tid. Ydemere viser undersøgelser, at brugeren ofte oplever smertereduktion ved brug af dynamiske løsninger.

Oprethold en god siddestilling

De dynamiske løsninger reducerer risikoen for glidning i sædet ved ufrivillige bevægelser.
I en statisk kørestol glider brugen frem på sædet efter en spasme, da spasmen presser på ryggen og dermed skubber brugeren frem i kørestolen og ”under” bæltet. Med en dynamisk kørestol følger kørestolen brugerens bevægelsesmønster. Det betyder, at brugeren ikke glider frem i kørestolen og dermed ikke ”under” bæltet. Systemet sikrer, at brugeren vender tilbage til den oprindelige siddestilling efter en spasme.

Forlænget levetid på kørestolen

Da kørestolen absorberer brugerens bevægelser, ved hjælpe af dynamiske cylindre, er der reduceret slid på kørestolen.

Nedsat spasticitet

Netti´s undersøgelser viser, at mange brugere over tid føler sig mere afslappede og vil opleve reduktion af ufrivillige bevægelser, spasmer eller uro.

Bedre ADL for brugeren

En forbedret siddestilling øger livskvaliteten. For brugeren bliver det lettere at spise, drikke, trække vejret, tale osv.
Når brugeren opretholdes i en optimale siddestilling, bliver brugeren mere afslappet og kan sidde i kørestolen i længere tid, hvilket øger livskvaliteten og samværet med venner og familie.

Bedre postural kontrol

Forbedring af den posturale kontrol, samt minimering af antal repositioneringer, er altid et mål når kørestole konfigureres. En af de største udfordringer for kørestolebrugere er, at reducere tendensen til glidning i sædet og dermed undgå friktion og tryk, som kan føre til tryksår. Netti Dynamic System giver brugeren mulighed for, at strække sig i kørestolen, da kørestolen arbejder i synergi med brugerens bevægelser. Efter end spasme eller ufrivillig bevægelse, vil brugeren returnere tilbage til den oprindelige siddestilling. Opretholdelse af korrekt positionering reducerer belastningen på muskelskelettet og reducerer på den måde smerte og ubehag.

Vores kliniske studier har vist, at postural kontrol kan opretholdes i en længere periode og antallet af repositioneringer reduceres. Det betyder bedre livskvalitet for brugeren, mindre tid på positionering og reducering af risikoen at udvikle tryksår.

Forebyg tryksår

Fastholdelse af en optimal siddestilling, giver tryk på det bløde væv og reducerer derfor trykket. En af de store udfordringer for kørestolebrugere er, at minimere graden af glidning og derved undgå friktion. Håndtering af tryk og friktion, sammen med andre faktorer som mikroklima og vævskompression vil reducere den samlede risiko for tryksårsudvikling.

Forebyggelse af skader

At tillade kørestolen at bevæge sig med brugeren kalder vi, at ”tilpasse kørestolen til brugeren”, hvilket reducerer risikoen for, at brugeren skader sig selv ved de ufrivillige bevægelser. Kørestolen støtter brugeren, og derfor reduceres risikoen for hudafskrabninger, muskelskader og skader forårsaget af ødelagte dele på kørestolen.
Over tid kan man muligvis også se en reduktion i de ufrivillige bevægelser, som en sekundær positiv virkning af Netti Dynamic System.

Forbedring af organ- og kardiovaskulære funktioner

Fysiologiske funktioner som respiration, fordøjelse og blodomløb bliver forbedret, såfremt brugeren har en god og opret siddestilling.
For mellemgulvet er det vigtigt, at kunne bevæge den øvre rygrad, samt brystkassen og at kunne strække forsiden af kroppen ud, så den ikke er komprimeret.
På denne måde kan lungerne fyldes helt med luft. Når lungerne kan fyldes helt, vil mellemgulvet bevæge sig nedad og dermed trykke på fordøjelsesorganerne, hvilket er fordelagtigt i fordøjelsesprocessen.
Dette vil også bidrage til en god trykfordeling i mellem bryst og maveregionen, hvilket er vigtigt for både blod- og lymfesystemerne. En vigtig faktor for en sund og velfungerende krop.

Distribution af kræfter

Ukontrollerede bevægelser og styrken af disse er bedre styret med dynamiske komponenter. Brugeren vil have mindre ubehag i spasmerne fordi kørestolen understøtter bevægelserne. I vores undersøgelser har vi set reduktion i mængden af ufrivillige bevægelser, spasmer og uro over tid.

Compare Products
Sammenlign produkter

Vælg op til 3 kørestole som du ønsker at sammenligne.

Sammenlign produkter
Fjern alle produkter